Er det et spørgsmål om vægten?

Drikker du nok vand?

vand

Lider du tit af hovedpine eller har du problemer med at koncentrere dig? Lider du af tør hud eller har du tendens til forstoppelse? Så kan det være at du ikke får drukket nok vand.

Tre fjerdedele af kroppen består af vand, mens hele 85 pct. af hjernen er vand. Vi kan leve længe uden mad, men vi kan ikke overleve uden vand, dette belyser hvor vigtigt vand er for vores sundhed og overlevelsestilstand.

Mange mennesker lider af skjult vandmangel, der kan være med til at fremkalde diverse ubalancer i kroppen. Vand er kroppens opløsningsmiddel og regulerer alle funktioner i den, samtidig er vand med til at transportere vitaminer og mineraler rundt i kroppen. Vand er også med til at hjælpe kroppen, med at udskille affaldsstoffer igennem urinen og sved.

Typiske symptomer på vandmangel er træthed, svimmelhed, hovedpine, problemer med at huske og koncentrere sig, halsbrand, maveproblemer, forstoppelse, tør kløende hud, muskelømhed, tørre slimhinder og en nedsat mængde urin, der bliver mørk, fordi nyrerne koncentrerer urinen for at mindske væsketabet.

Et indtag af 2-3 liter vand om dagen er anbefalet. Hvis du dyrker meget motion er det nødvendigt at få ekstra væske. Kroppen kan højst optage 1 dl. Vand ad gangen og kan derfor give øget tissetrang hvis man drikker et stort indtag ad gangen. Drik derfor lidt ad gangen fordelt over hele dagen.
Hvis du ikke er den store vanddrikker, kan du med fordel pimpe din vand med citronskiver, mynteblade eller frosne bær.
 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det et spørgsmål om vægten?