Er det et spørgsmål om vægten?

Er det et spørgsmål om vægten?

donna_1

Mange tænker at de måske bliver mere lykkelige, hvis de nu lige taber sig 2-5 kg. Idealvægt handler ikke kun om hvad du vejer, og hvad du burde veje, men også om hvordan du egentligt har det med din krop.

Vil du gerne være slankere? I bedre form? Have større eller mindre bryster? Eller måske være bare lige lidt højere? Hvis du vil finde din idealvægt, er det en god ide at tænke efter; Hvornår var du tilfreds med din vægt, og hvor du følte dig tilfreds og tilpas i og med din krop. Hvad vejede du dengang? Måske er det den vægt, du skal prøve at stræbe efter?

Herunder vil vi kort berøre de 4 faktorer der kan have en indflydelse på din vægt;

Vægt og kost

Facts: En lille ubalance som at spise mere end vi forbrænder, er først og fremmest årsagen til at vi tager på. Dertil skal lægges, at med alderen spiser vi måske mere og rører os mindre. Mange sanser ikke vægtstigningen, fordi den kommer langsomt. Sørg for at spise varieret hver dag, med masser af grøntsager. Sørg for at hver tallerken er fyldt op med dobbelt så mange grøntsager som den øvrige mad på tallerken.

Det kan du gøre i dag:

  • Et skridt af gangen Beslut dig for at du ikke kan ændre alle dine dårlige vaner på 1 eller 7 dage. Tag et skridt af gangen og begynd med det der virker lettest for dig.
  • Favorit mad Hvordan ser dine nuværende spisevaner ud? Tvinger du dig hver dag til at spise eller drikke det ene eller det andet i tanken om at være sundere, så drop det og spis det der føles godt for dig. Hvis det den ene uge er den samme salat eller de samme 5 grøntsager du helst vil spise, så er det, det du gør. Det varierede udbud skal nok komme.
  • Ingen forbud Det nytter ikke at give dig selv forbud. Kender du det, at du søndag fortæller dig selv at fra i morgen mandag, så er det slut med chokolade? Og hvad sker der så mandag aften? Ja, du ender sikkert med at spise chokolade. Hvis du nu elsker at spise chokolade, så nytter det ikke noget at forbyde dig selv at spise dette. Overvej i stedet om du kan skære ned på mængden.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det et spørgsmål om vægten?